Facebook Hesabınızı Silme

Facebook Hesabımı Nasıl Silerim

adımlar

Facebook Uygulamalarını Kaldırmanız Gereklidir - 1. Adım

Hesabınızı kalıcı olarak silmenin birinci adımı hesabınıza yüklemiş olduğunuz uygulamaları silmektir. Bu işlem için isterseniz hesabınızda "Uygulamalar ve İnternet Siteleri" bölümünü gelmeniz gereklidir.

  • 1. adım : Hesabınızda ayarlar bölümüne tıklayınız. 
  • 2. adım : Masaüstünüzde sol bölümde yer alan menülerde "Uygulamalar ve İnternet Siteleri" menüsüne tıklayınız. 
  • 3. adım:  Uygulamalar sayfasında aktif uygulamalar bölümünden hesabınızda kayıtlı olan bütün uygulamalara tık işareti yapınız (Aşağıdaki resme bakınız)
  • 4. adım:  Son adım olarak kaldır menüsüne tıklayınız. 

Not: Bu işlemi yapmak zorundasınız. Çünkü hesabın silinebilmesi için hesabınızda 2 hafta boyunca hiç bir işlem yada hareketlilik yapılmaması gereklidir.  

 

Facebook Paylaşımlarınızı ve Gönderdiğiniz Mesajlarınızı Siliniz?

Hesabınızı silmeniz yada dondurmanız durumunda dahi başka kullanıcılara gönderdiğiniz facebook mesajları ve başka gönderilere yaptığınız yorum ve beğeniler silinmez. Hesabınız sistemden yok olacaktır. Ancak örneğin Ayşe isimli bir kişiye attığınız mesaj yada Ayşe isimli bir kişinin fotoğrafına yaptığınız bir yorum sistemde kalacaktır. 

Bu durum için ilk önerimiz tek tek kontrol ederek gönderilere yaptığınız yorumları siliniz. Sohbet amaçlı gönderileri silmeniz bir şeyi değiştirmez. Çünkü karşıdaki kişinin hesabından silinmez. Ancak bu durum içinde başka bir önerimiz var. Hemen alt başlığı dikkatli bir şekilde inceleyiniz. 

 

Facebook Hesabınızı Silmeden Önce Kişisel  Bilgilerinizin Tamamını Değiştiriniz

Yukarıda ki başlıkta ifade etmiştik. Hesabınızı silmeniz yada dondurmanız durumunda başka insanlara gönderdiğiniz mesajlar silinmez. Yada yorumlarınız ve beğenileriniz silinmez. Bu durum için en kesin çözüm önerimiz şudur:

Facebook hesabınızı silmeden önce bütün özel bilgilerinizi değiştiriniz. Adınız ve soyadınızı, doğrum yerinizi, okuduğunuz okulunuzu, işinizi vs. size ait olan her şeyi. Böylece başka bir paylaşımı beğenmiş olsanız dahi artık bu size ait olmayan bir beğeni gibi gözükecektir. Yada herhangi bir paylaşıma yaptığınız yorum başkasına ait yorum gibi gözükecektir.   

Hesabınızı Silmeden Ek Güvenlik Önlemi Fotoğraflarınızı Silebilirsiniz

Normal şartlarda hesabınızı sildiğiniz zaman bütün fotoğraflarda kendiliğinden silinir. Ancak ABD lokasyonlu güvenlik merkezi olan bir kuruluşun yapmış olduğu açıklamada kendi hesabınızı silmeden önce fotoğrafları silmeden önce tamamen sistemden silerek hesap kapatmayı önermektedir. 

Bununla birlikte uzmanlar hesabınızı tamamen silmiş olsanız dahi facebook'un gizli arşivinden hiç bir zaman silinmeyececeğini, yine bir çok istihbarat kurumlarının arşivlerinde de yer alacağını belirtmektedir. Örneğin size ait hesabınızın geçmiş arşivi CİA'nın arşivinde kalıcı olarak kayıtlı olabilir. 

Facebook hesabınızı tamamen silmiş olsanız dahi dünyada ki bütün istihbarat merkezleri bu bilgileri gizli arşivlerinde özel yazılımları ile tutuyor olabilir. Bu durumda daha en başından hiçbir gizli bilginizi paylaşmamanız daha doğru olacaktır.  

 

Kendim uyguladığım başka bir yöntemi de sizlerle paylaşmak isterim. Hesabınızı sildikten sonra yaptığınız bazı yorumlar kalabilir. Bunları silmeyi unutmuş da olabilirsiniz. Bu durumda en etkili bir diğer çözüm önerisi hesabınızda size ait bütün bilgileri değiştiriniz. 

Örneğin Ahmet olan adınızı Ayşe yapınız. Bütün özel bilgilerinizi değiştiriniz. Hatta resimlerinizi vs. kaldırınız. 

Bu işlemi yapmanızın faydası: Hesabınızı sildikten sonra bazı paylaşımlarınızın silinmemesi halinde dahi bu paylaşımlar size ait olmayan bilgiler şeklinde gözükecektir.

 

Sildiğiniz Facebook Hesabını Yeniden Açabilir miyim?

Hayır açamazsınız. Bunun için bu işlemi yapmadan önce iyice düşünmenizi tavsiye ederiz. 

Hesabımı Sildim, Gönderdiğim Mesajlar da Silinir mi?

Facebook üzerinden yaptığınız paylaşımlar yanında bir de arkadaşlarınıza özelden göndereceğiniz mesajlar vardır. Yaptığınız paylaşımlar silinecektir. Ancak özelden arkadaşınıza gönderdiğiniz mesajlar asla silinmez. 

Facebook Hesabınızı Silmenizi Neden Tavsiye Ediyoruz?

Facebook hesapları herhangi bir insanın araştırılırken ilk bakıldığı mecralardan bir tanesidir. Örneğin herhangi bir iş başvurusunda sizin hakkınızda araştırma yapmak isteyen bir işveren sizi ilk aşamada facebook üzerinden araştıracaktır. 

Bu noktada hesabınıza bakarak:

  • Sizin nereli ve kim olduğunuzu,
  • Eğitim durumunuzun ne olduğunu,
  • İlgi alanlarınızın neler olduğunu,
  • Arkadaşlarınızın kimler olduğu ve kişilerin eğitim seviyeleri ve paylaşım seviyeleri
  • Paylaşımlarınızın neler olduğu,
  • Ailenize ait bilgiler,
  • En önemlisi siyasi görüşünüz gibi daha onlarca veriye bakılmaktadır.

Bunun dışında çok özel bilgilerinizin paylaşıldığı bu mecralar özel hayatın gizliliğini ihlal etmektedir. Sosyal alemden gerçek dünyaya uzanan kötü niyetleri bilmenizi isteriz. Öyle ki adres iş yerinizin neresi olduğu, ev adresiniz gibi çok özel bilgiler kötü niyetli insanlara açık davetiye çıkarabilir. Örneğin tatilde olduğunuzun facebook üzerinden ilanı neden hırsızları evinize davet etmesin ki? Örnekleri yüzlercesiyle çoğaltabiliriz. Ancak şuan konumuz bu hesabın nasıl silineceğini anlatmaktır. 

 

https://www.pcmag.com/article/331910/how-to-delete-your-facebook-account